Zwitserse Witte Herders ** White Swiss Shepherd dogs     

Home pagina

De pups van Bindy en Blaze

*De dracht*

Bindy en Blaze krijgen pupjes!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

In juniwas Bindy loops geworden en mocht Blaze voor de aller eerste keer bewijzen dat hij een reutje is. Bindy was er klaar voor en vond het een reuze goed idee. Na wat proberen wist Blaze wat de bedoeling was en ze hadden een gezellige date  :-)Knappe Papa Blaze

 

Omdat we zoveel pech te slikken hadden met onze dieren, in de afgelopen 2 jaar, durften we geen berichtjes de wereld in te sturen. Er was het onbestendige gevoel dat het ongeluk zou kunnen brengen...We besloten eerst maar alles rustig af te wachten.

Met hele grote spanning lieten we een echoscopisch onderzoek doen op 5 juli (4 weken en 2 dagen na de dekking) en onze vreugde was heel groot toen er 4 pupjes te zien waren!! Natuurlijk weet je dan nog niet of er écht pups gaan komen, er kan nog van alles misgaan heeft de ervaring ons geleerd.

Bindy was steeds lekker fit en blij, ze werd langzaam wat dikker en vooral haar "melklijsten" groeiden (zoals we van haar kennen) tot enorme proporties.

Op 21 juli verzeilde Bindy in een vechtpartij en moesten we naar de dierenarts. De knokpartij was niet veel meer dan 1 minuut en gelukkig leek alles in orde. We wilden toch dat ze helemaal werd nagekeken en zo gebeurde ook. Een flinke jaap in haar oor zal de herinnering bewaren aan dit voorval. Verder had ze in haar linker voorpoot wat kleine wondjes. Bindy zelf, was weinig onder de indruk en relaxt. Toch maakte we ons uiteraard zorgen om haar zwangerschap.Ze heeft een kuurtje antibiotica gekregen tegen wond infectie gevaar en met bloedtesten werd haar hormoon nivo in de gaten gehouden. Dezelfde test die je laat doen om het dek-tijdstip te bepalen. Het hormoon Progesteron houdt de dracht in stand en dat hormoon bleek Bindy vrij laag. Net boven de "4 ". Volgens de arts best acceptabel en geen reden tot ongerustheid. De zwangerschap was niet beinvloed gelukkig, en de pups maakten het prima. Elke dag werd haar temperatuur gemeten om alles te monitoren wat mogelijk was. De temp. bleef netjes rond de 38 schommmelen zoals het hoort. De echo wees ondertussen ook uit dat de pups het goed maakten, al waren ze al zó groot dat er maar een enkele pup in beeld te krijgen was.

Gedurende de hele zwangerschap at Bindy zeer bescheiden, ze had geen grote honger en groeide ook niet echt hard. Alles wees erop dat ze een klein nestje van 4 of misschien 5 pups zou gaan krijgen.... Wel was ze in totaal uiteindelijk 7 kilo aangekomen.

De dag voor de geboorte had Bin nog een heerlijke zwempartij en ze voelde zich super goed. Dat kun je hieronder wel zien.

☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

 

De foto's hieronder zijn gemaakt de dag voor de geboorte.

 

 

* * * * * *

Bindy heeft een geweldige gezegende zwangerschap gehad.

Met gemak heeft ze de 9 weken volbracht alsof het niets is.

 

  Naar de geboorte van de pups  

 


© Vivid Daydream

Home pagina