Zwitserse Witte Herders ** White Swiss Shepherd dogs     

Home pagina

De pups van Dunya en Dinq

&

De pups van Bindy en Ghost

*Week 7 & 8

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ OEF! Even een tegenvaller...en dan weer blij door ! ♥

 

De laatste marathon! Afzien en genieten. Flink afzien omdat de pupjes een virusje oplopen. Bibi de Chihuahua begint met overgeven, de dag erna gaat Dunya aan de gang en ng denken we niet aan een virus...Maar oei! 2 dagen later gaat er een pupje heel erg "aan de dunne". En vervolgens natuurlijk de rest. Het gekke is dat Bindy's pupjes er het slechtst aan toe zijn en Dunya's pups er makkelijker doorheen rollen. Dunya en Bibi hadden totaal geen last van minder eetlust of diarree, bij hen sloeg het op de maag. De pups hadden geen last van braken, maar wel water-diarree. We hebben de 20 weer in 2 teams verdeeld om elk apart makkelijker in de gaten te kunnen houden. Met hulp van onze fijne dierenarts, zijn bezoekjes, en zijn tovermiddeltjes en spuitjes leek het na 3 dagen heel wat beter te gaan. Maar wat ben je dan, als verzorgers, gesloopt!

Gelukkig gaat alles erna weer heel goed en hebben we weer hele speelse fitte vrolijke puppekinders om ons heen. Wl moest de innting uitgesteld, die hadden we begin week 7 gepland! De arts wilde geen enkel risico aan gaan wat dat betreft. Het immuunsysteem had een flinke optater gehad natuurlijk.

De verzorging van de pups is deze tijd zo-ie-zo al enorm intensief, eindeloos veel en vaak schoonmaken en de pupjes in de gaten houden met hun boevenstreken. Het lijkt wel of ze elke dag een sprong in hun ontwikkeling doormaken. In week 7 gilden allen flink als er een maaltijd geserveerd werd, maar in week 8 begrepen ze al goed wat "even wachten" betekent, en waren voorbeeldig, rustig aan het wachten. Wat zijn we trots op deze slimme lieve pupjes! Zoiezo hebben we het getroffen met deze zoete relaxte kinders :-)

Hun prikje bij de dierenarts hebben we in 2 rondes gedaan. De auto was geen probleem, ze vonden het helemaal prima en geen enkel pupje was misselijk gelukkig! Ook van hun enting hebben ze totaal geen last gehad; wat een opluchting :-)

De laatste daagjes hadden we nog maar 6 pups en zijn we naar de stad gegaan met dit groepje. Wat waren ze moe nadat ze zoveel nieuwe indrukken hadden gekregen. Helaas was de batterij leeg, van de camera, maar een heel klein stukje video hebben we wel.

Er zijn weer hl erg veel binnen en buiten foto's gemaakt en enkele stukjes video.

Veel plezier met bekijken van deze laatste etappe.

De volgende update is al van het afscheid helaas....wat zullen we de boefjes missen.

 

De nieuwste PORTRETJES (op de schommel) zie je HIER <<

 

 

De foto's hieronder zijn van vr het ziek zijn...

Mamaaaaa, wij willen ooook !!!

 

 

Robin op bezoek :-)

 

 

Nog steeds vriendjes!

 

 

Groot genoeg voor FRIS :-)

 

 

Tante Kiki mogen we uw tandjes nog eens zien ???

 

 

 

 

NU is t KLAAR!

 

 

Okeeeeee....

 

 

Die lieve lieve Dunya...

 

 

Is daar iemand of ben ik hier alleen ??

 

 

YEA!!! Mammy Dunya !

Dunya blijft gek op de meute !!

 

 

Slokje met de andere mama...

 

 

Boevestreken....

 

 

 

 

 

 

 

 

Broertje Zilver en broertje Blauw

 

 

 

Zowel de pups als Silver zijn heel flink gegroeid de laatste weekjes!

  

 

 

 

 

En toen werden ze ziek.... :-(

 

 

 

  

En dan plas je als troost voor je mensen mama een hartje

 

 

 

 

 

Slapen en rusten....en rusten en slapen...

   

 

 

 

WE ZIJN WEER BETER !!!

 

Bench training.....

 

 

En dan naar buiten !

Sommige doen het nog even rustig aan

 

 

Sommige niet ;-)

 

RENNEN !!! We zijn weer fit!

 

 

 

We gaan portretjes maken ....

De nieuwste PORTRETJES (op de schommel) zie je HIER <<

 

 

VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om verder te gaan .... Voor de Foto's en Video van de laatste week klik HIER

Hoe was deze nieuwe onvergetelijke ervaring voor ons...

We hebben enorm veel geleerd. Wat we verwachtten is niet helemaal uitgekomen. Alles was net even anders. We dahcten van Bindy en Ghost een grote kans te hebben op alleen kortstokhaar pups maar al meteen na de geboort eleken de vachtjes wel langer en dikker dan die van Dunya's langstokhaar pups. Verwarrend voor ons en de nieuwe baasjes ;-) Na enige tijd leken pupje zilver en oranje langhaar te zijn maar uiteindelijk bleken die toch een echte kortstokhaar vacht te hebben, en drie andere uit Bindy's nest bleken langstok! Dit was ons eerste gemengde nestje en sinds vele vele jaren hadden we weer kortstokhaar pups. Geweldig leuk! En dan nog wel 2 grote nesten tegelijk, een flinke uitdaging!! De pups werden ziek en moesten nog intensievere zorg dan normaal en dat viel niet mee. Vooral de zorgen die je dan hebt zijn slopend. En wat een vreugde als je weer goeie poepies ziet en het stel weer beter is!! Het was vaak net een kleuterklas die laatste weken, maar wat een lieve en goed luisterende kleuters. Het is wonderlijk hoe sterk de band is geworden met lk van de 20 schatjes :-) Het was o-zo mooi om de pups in hun 9e week als echte hondjes nog om ons heen te hebben!

Wij danken onze dierenarts, onze brave geweldige wasmachine, onze droger, alle lieve mensen die ons bemoediging en hulp gaven en natuurlijk onze volwassen honden die zo lief en geduldig en niet hebben geklaagd over te weinig aandacht.

Of we het nog eens doen, twee nestjes tegelijk ?? We denken van niet!

 

Naar Afscheid - De pups en hun nieuwe gezin

 


Vivid Daydream

Home pagina