0Zwitserse Witte Herders ** White Swiss Shepherd dogs     

Home pagina

De Pups van Shivaya en Blaze

*Week 1*

 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Op onze FaceBook pagina zijn indrukwekkende geboorte video's te zien.)

Deze eerste week is nog beter gegaan dat we hoopten. De mama van Shivaya had wat weinig melk waardoor we soms wat moesten bijvoeden en alle pups extra extra in de gaten houden. Shivaya bleek dit niet geŽrft te hebben van haar mama. Haar pups groeien elke dan bijna een half ons en ze zijn dan ook muisstil en tevreden :-)

De witte dikke vachtjes komen tevoorschijn en ook het zwarte pigment op voetzooltjes en neusjes laat zich goed zien, elke dag wat donkerder!

Mama blijkt niet zo geobsedeerd met haar pups als we hadden verwacht en wil ook heel graag even naar buiten en met een balletje spelen. Ze heeft ook zoveel energie!! Zelfs na de geboorte en een nacht doorhalen was ze niet uitgeput!

De gekleurde lintjes moeten elke 2-3 dagen vervangen. Ze mogen niet te strak en niet te los zitten natuurlijk. Waarom we geen klitteband-bandjes gebruiken zoals je zoveel ziet ? We vinden ze best heel handig maar, de eerste week sowieso niet, omdat de pups alle nekspieren moeten ontwikkelen, en hun nekwervels moeten alle ruimte om vrij te kunnen bewegen! Heel belangrijk, en een brder bandje zoals de klittebandjes beperken deze groei en ontwikkel- vrijheid. Pas vanaf dat de pups een kilo zijn is te bekijken of ze toe zijn aan een breder bandje. Liever laat dan te vroeg! Bij het drinken bij mama en het veroveren van een speen/tepel wordt er met al hun kracht geduwd (met hun koppies), hierbij moet niets in de weg zitten.

Nog even antwoord op de vraag waarom alle pups een naam hebben met JO- Joke was het geliefde familielid en zij is helaas niet meer onder ons. 2 november was haar geboortedag. Met deze pup-namen eren wij haar.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

We hebben geprobeerd elk pupje op de foto te zetten met het openen van de oogjes, maar dat viel niet mee.. ;-)

 

Meisje rood, de oogjes al op een kiertje!

 

Meneer groen, goedemorgen!

 

Meisje donkerroze, veel te slaperig

 

Meisje oranje...zie je al iets ??

 

Meisje wit snuffelt al professioneel met haar neusje

 

..... gevolgd door een grote gaap

 

Bij meisje geel zitten de oogjes nog bijna helemaal dicht.

 

Meisje lichtroze kan ook al een beetje zien!

 

Reutje blauw wil echt liever slapen ...
 

 

9 dagen oud en de hoogste tijd om de nageltjes te knippen!

 

... Impressie van week 1 ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***************************************

 

Tot volgende week!

 

 Verder naar WEEK - 2 

 

   


© Vivid Daydream

Home pagina