Zwitserse Witte Herders ** White Swiss Shepherd dogs     

Home pagina

De Pups van Bindy en Blaze

*Week 1*>>   Eerste portretjes  <<

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Let op: Op een tablet of telefoon kunnen de foto's op hun kop staan!

De eerste daagjes zijn spannend, heel spannend... De pups zijn net op aarde gekomen en moeten het nu zonder veilige mamabuik gaan redden. Geen navelstreng meer die ze van alles voorziet; zelf melk gaan zuigen en zelf ademen, dát is nu van levensbelang! We zijn heel blij als dat alles goed gaat. Dan nog even wachten op "poepjes en plasjes" ... als ook dat werkt zoals het hoort is er goede hoop dat alle pups gezond zijn en het gaan redden. Hun temperatuur kunnen ze nog niet zelf regelen dus daar is mama voor. Lekker tegen mama aan is het heerlijk warm. Mama heeft speciaal voor dit doen haar termostaat een graadje hoger gezet. Ze meet nu 39C in plaats van 38C. Ook haar melk verwarmt de puppy-buikjes. En als extra hangt er een keramische-warmte-lamp boven de pups. De temperatuur in hun bed is zo ongeveer 25 graden. Dat is een fijne warmte. Wordt het 28C dan gaan pups al snel klagen en willen weg kruipen.

Ondanks dat Bindy heel veel voormelk (colostrum of biest) had en de pups daardoor een power-start krijgen heeft haar melkproductie tijd goed nodig om goed op gang te komen. De voormelk geeft de pups een enorme gezondheids boost, de allerbeste stoffen krijgen ze naar binnen voor hun afweer en darmpjes. Op de eerste ochtend was dat ook goed waar te nemen. De pups voelde stevig en sterk aan, levendig en krachtig. Heel anders dan vlak na de geboorte.

De pups zijn in de eerste week netjes gegroeid, ondanks de begin daagjes waarop hun gewichtstoename te wensen overliet. Hun bandjes moesten elke dag bijgesteld of gewisseld. Ook het donkere pigment op de snoetjes kwam bij allemaal netjes door, je zag het per dag donkerder worden, het worden echte beauties, dat is al te zien!

De oogjes en oortjes zijn de eerste week nog dicht maar ze wennen alvast aan de mensen geur en mensen aanraking. Het is een heerlijk tevreden stel, en we zijn zielsgelukkig met ze!

Bindy is heel erg happy en trots - een geweldige mama !!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

 

Mama neemt haar taak uiterst serieus!

 

Oooo wat een rijkdom !!

 

Opgerold hummeltje

 

De roze-biggetjes-neusjes worden donkerder en donkerder

 

Broeders...

 

 

Schattige baby positie ...

 

Een handje vol!

 

Nu past het nog wel...

 

Verstoppertje op een warm plekje

 

Kunstzinnig zwart-wit ;-)

 

Onder mama's bont-jas!

 

Zo lagen de pupjes ongeveer in mama's buik...

 

Bij een mens kun je ook heerlijk je koppie neerleggen...

 

Trusten!

 

   Naar de geboorte van de pups         Naar week 2 van de pups

   


© Vivid Daydream

Home pagina