Zwitserse Witte Herders ** White Swiss Shepherd dogs     

Home pagina

De pups van Daisy en Lad

* 4 reutjes en 6 teefjes *

Daisy had een buik vol!!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Daisy werd op 12 november 2023 loops. Keurig op tijd! Na 10 dagen besloten we een progesteron test te doen om te zien of ze al bijna aan dekken toe was. Tot onze verbazing stond de waarde was op 0.1! Bij het observeren van Daisy's gedrag de dagen erna, was het duidelijk dat ze geen haast had. Op dag 16 pas, werden de reutjes die haar geur roken helemaal dol. En Daisy zelf toonde ook wel interesse in een leuke ontmoeting. Op dag 17 kon ze bij haar lover terecht. Aangezien dit haar tweede nestje werd van hem, en de eerste keer ze hem eigenlijk niet zo leuk vond, hadden we ons voorbereid op wat hard-to-get spelletjes. Maar niets was minder waar. Daisy herkende het huis meteen, vloog haar kerel om de hals en was overgelukkig hem weer te ontmoeten!!!! Totaal In Love heeft ze hem haar vlot laten dekken. Daarna nog heerlijk spelen en toen we aanstalten maakten tot vertrek was ze het er niet mee eens om op te stappen.

We wisten het toen nog niet maar er zouden 10 gezonde eitjes bevrucht worden!

 

Eerst doen papa en mama samen even lekker gek

 

De hele dracht/zwangerschap verliep perfect, geen misselijkheid, en Daisy was haar gewone zelf. Het maakte ons even aan het twijfelen of "de daad" wel geslaagd was. Maar met 4 weken waren er overduidelijk vruchtblaasjes te voelen!! Hoera !!

De kleine ukkepukjes groeiden voorspoedig in mama's buikje en kwamen keurig op dag 60 ter wereld. Drie daagjes voor de uitgerekende datum. En dat is volkomen normaal.

Zaterdag 27 Januari 2024 was het dan zo ver!

Na een onrustige nacht met veel hijgen door de ontsluitingsweeŽn is Daisy in de vroege ochtend aan het trillen; het schiet duidelijk op, de ontsluiting vordert... Toch duurt het dan nog tot bijna half 10 tot ze gaat persen. Haar eerste pup, een mooie zoon, komt even na half tien ter wereld. Vervolgens doet mama het kalm aan en komen er wel 6 teefjes na elkaar ! We hopen op nog een jochie, en jawel hoor er volgen nog 3 ventjes. Maar tot groot verdriet blijft het laatste reutje, ook na reanimering, levenloos. Dat is heel akelig en een domper op de vreugde.

09:36 Reutje Goud

10:07 Teefjes Oranje

11:15 Teefje Paars

11:22 Teefje Geel

12:40 Teefje Roze

13:13 Teefje Zilver

!5:10 Teefje Blauw

16:51 Reutje Zwart

18:21 Reutje Groen

(19:20 Reutje overleden.....)

Bijzonder is, dat het eerste nestje van dit stel bestond uit 6 reutjes en twee teefjes, en nu dus bijna perfect omgekeerd! Hoe mooi regelt de natuur de balans.

Allen lieten zich meteen goed horen en waren stevig en levendig.

☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

 

Een uur voor de bevalling liggen alle tien nog warm binnen te wachten op wat komen gaat

 

Hoeraaaa! Reutje goud, de eerste is er !!

* * * * * *

Broer en zus, nog maar met z'n tweetjes

 

Al vier geboren en de Daisy voelt nummer 5 al komen..

 

Genieten van haar nieuwe baby's

Zooo enorm trots op haar!

Neem contact op via WhatsApp bij interesse: 06 222 6 33 14

Zie recente beelden van de pups HIER !!!

 

 

Zie recente beelden van de pups HIER !!!

 


© Vivid Daydream- 2024

Home pagina