Zwitserse Witte Herders ** White Swiss Shepherd dogs
 

 

Home pagina :: Pups :: pups Bindy geboorte

Pups ! 

 

♥♥♥ De pups van Bindy en Mylo zijn op aarde! ♥♥♥

 

Geboren op

*22 november 2015*

3 meisjes en 7 jongens

 

 

Geboren op *22 november 2015*

3 meisjes en 7 jongens

 

De Geboorte van de pupjes was een langdurig en spannend gebeuren. Mama Bindy had de nacht van vrijdag op zaterdag niet geslapen. Ze had steeds maar ontsluitingsweeŽn die de pupjes tegelijk wat meer naar achteren schoven. Ze lag maar te draaien en hijgen en had er duidelijk last van. Haar geboorte aankondigende temperatuur daling had ze in de ochtend van vrijdag al gehad. 6 dagen voor de uitgerekende datum! Meestal is de eerste pup er dan binnen 24 uur.Maar dat duurde wat langer deze keer.

Om 10:30 begonnen de echte pers weeŽn opgang te komen en was er een vruchtblaas te zien. Er bleek geen pupje in te zitten, alleen vruchtwater. Om 11:20 uur kwamen er weer persweeŽn en werd om 11:40 haar eerste pup in stuitligging - staartligging - geboren. Een flinke dame van bijna een pond. Gevolgd om door om 12:00 door wederom een lege vruchtblaas. Dit hebben we nog niet eerder gezien bij een Witje. Drie minuten later kwam de eerste reu terwereld, weer met zijn achterste als eerste geboren - maar dat is heel normaal. Wel had hij het erg benauwd gekregen en kwam grauw op de wereld. Na wat wrijven kwam zijn ademhaling goed opgang en kreeg hij een prima kleur.

Er volgden nog 3 pups (het derde pupje had het ook wat benauwd gehad en kwam groen ter wereld - zij had in haar vruchtwater gepoept) waarna de geboorte van de rest, de andere 5, lang op zich liet wachten. De laatste pup van de eerste 5,  was om 15:00 geboren en daarna duurde het zo lang dat we toch maar even de hulp van de arts in hebben geroepen. De arts spoot om kwart voor 8 in de avond wat medicatie voor bespoediging van de geboorte en we krijgen er ook nog wat van mee naar huis. We moesten dan 2 uur afwachten of er weer persweeŽn opgang zouden komen. Die komen op de terugweg naar huis al, en om 20:00 wordt in de auto, een hele flinke zoon geboren, sterk en levend!! Die had wel erg lang op zijn beurt moeten wachten. Hij weegt meer dan een pond!

Na middernacht, op zondag, komt er een reutje dat het erg moeilijk had gehad, en ondanks dat hij er groot en perfect uitzag kwam het kereltje levenloos ter wereld. Dat was erg verdrietig. Na hem kwam er tot ieders verbazing nog een klein zusje. We waren zeer bevreesd dat zij ook dood zou zijn aangezien de geboorte extreem lang had geduurd en zij de aller achterste was. Maar dit pittige meiske was springlevend !! Wat een kadootje ! Het 10 tal was eindelijk compleet.

Bindy had erg veel moeite met het dode zoontje en probeerde hem langdurig te reanimeren, waarbij de al haar andere pups vergat. Ze nam hem in haar bek en legde hem apart van de rest waarna ze hem likte en duwde en knabbelde om zijn adem opgang te brengen. Zo triest om te zien. Pas toen haar laatste pupje op aarde kwam kon ze haar aandacht van hem losmaken en konden we hem snel weghalen bij haar. Ze heeft daarna ook niet meer gezocht naar hem gelukkig.

 

Zaterdag de 21ste

11:40 teefje roze - 476 gram

12:03 reutje blauw - 466 gram

13:50 teefje groen - 500 gram

14:50 reutje wit -522 gram

15:05 reutje zwart - 496 gram

lange pauze........

20:00 reutje paars - 540 gram

23:20 reutje zilver - 494 gram

Zondag de 22ste

00:50 reutje geel - 510 gram

01:25 reutje - * levenloos geboren *

01:48 teefje rood - 423 gram

 

      

Bindy voelt de weeŽn en wacht op wat komen gaat

 

Een lege vruchtblaas! Een geresorbeerde pup ??

 

Haar eerste kind - een zoon !!

 

5 pups en het lange wachten volgt.....

 

Het levenloze pupje dat we moesten laten gaan..... RIP mooi Witje

 

Het groene pupje, hippe kleur toch ?  ;-)

 

Bindy heel erg gelukkig met haar net geboren pup ...

 

Nog nat en nu al aan de tepel melk drinken !!

 

Liefdevolle mamakusjes .

 

Klaar om te leven op aarde!!!

 

Wassen en droogpoetsen

 

Heerlijk rusten nadat alle 10 eindelijk geboren zijn!

 

Als het kraambed verschoond wordt past Micha op de pupjes

 

 

Ga naar de zwangerschap van Bindy ***** Ga naar week 1

 

© Vivid Daydream

Home pagina :: Pups :: pups Bindy geboorte