Zwitserse Witte Herder/ White Swiss Shepherd Dog /Berger Blanc Suisse/Weisse Schäferhunde

:: Stichting HULPHOND :: Opleiding hulphonden Nederland ::

 

Op deze pagina's van IEP kunt u de "studie" van deze "Hulphond" student volgen.

 

 

*** December 2010 ***

Iep doet het prima! Hij heeft zijn eerste jaar genoten van een onbezorgde jeugd en gaat zoetjes aan steeds meer leren en oefenen. Hij zal als hij 1 jaar is geweest gecastreerd gaan worden en ook worden zijn gewrichten dan gescanned. Stichting Hulphond houdt zijn ontwikkeling nauwlettend in de gaten en is zéér tevreden. Iep is pas de derde Witte Herder in opleiding bij St. Hulphond maar men is zeer trots op hem. Hij is een open en stabiel hondje en van weinig onder de indruk.

Inmiddels heeft hij ook zijn 9 maanden toets glansrijk doorstaan.

Iep gaat meedoen aan een "pilot" hij mag als één van de eerste "hulphonden in opleiding" bij zijn gastgezin zijn opleiding vervolgen. Dat betekent dat Iep niet naar "kostschool" hoeft, en dat is natuurlijk heerlijk voor hem!

 

Lees hieronder een verslagje...

********************************************************

*** Januari 2010 ***

Hallo Dolly,

Wat hebben we toch een wonderbaarlijke winter gehad. Kan me niet herinneren dat er zoveel sneeuw en ijs "pret" is geweest. De honden vonden het fantastisch !!!  Bijna 10 weken lang. Heb zelf ook nog nooit zoveel moeten "klunen". Jaap gaat normaal altijd op de motor, naar z'n werk, maar doordat er niet overal gestrooid werd, was dat toch wel bloedlink. Dus hij met de auto. Ik met de hondjes lopend / klunend, 3 honden aan de lijn, naar het bos.
Het is allemaal gelukt, overeind gebleven, wonderbaarlijk. Schapendoes Douwe links, samen  met (hulphond in opl.)goldendoodle Oluk. En Iep rechts. Netjes aan de lijn lopen verplicht. In het bos vrijheid blijheid.


Foto: Iep samen met even oude Guus, een boston terrier. Dikke maatjes. Sneeuw.

 


Foto: Ik samen met Douwe, Oluk, Iep en Guus. SneeuwPuppy Juf Linda is erg tevreden over Iep !
Goed om te horen of niet..... !
Iep is, voor een witte herder, erg vrij. Wijkt niet voor mensen.  Is enthousiast. Lekkere knuffel.
Ons lesprogramma verloopt wat anders dan anders, omdat Oluk hier ook nog steeds aan het revalideren is. Oluk is bijna klaar als hulphond in opleiding, dus trekt kastjes / lades / koelkast open, duwt ze dicht. Apporteert van alles etc. Staat ook altijd met z'n neus vooraan.
Iep kijkt toe. Waarschijnlijk gaat Iep dit straks heel snel oppikken.
Omdat ik ook zo druk ben met Oluk, ga ik voor een deel samenwerken met een bevriend gastgezin. Volgende week voor het eerst. De bedoeling is dat Iep een dagdeel naar Gerda gaat en zij hem, zonder andere honden erbij, dingen gaat aanleren: zoals apporteren. Voor Gerda leuk om te doen en voor Iep goed om voor 'n andere baas te werken en voor mij wat meer ruimte. Niemand had kunnen voorzien dat Oluk hier terug zou komen om te revalideren en dat het zo lang zou duren. Hoe dan ook: ik kon en kan hier geen "nee" tegen zeggen  Maar het loopt zoals het loopt en we proberen om alle balletjes leuk in de lucht te houden.......... Tot nu toe gelukt.


Gisteren met Iep, op de fiets (natuur talentje - net begonnen) naar ons centrum. Speciale koopavond bij V&D. Harstikke druk daar. Iep lekker meelopen in de winkel, lift naar boven, spijkerbroekje in  de aanbieding , pashokje, wachten in de rij bij de kassa. Lift naar beneden. Teruggefietst in 't donker.
10 PUNTEN.
Iep duikt vaak met z'n snuit overal in, pure nieuwsgierigheid en wie weet kan je 't eten. Niet altijd even handig. Nu ging alles geweldig. Ik kwam helemaal lyrisch thuis. Zo trots als een pauw op Iep. En ik had 'n broekie voor nog geen 10 euro. Je hebt van die dagen ......... !
 


Van de week nog een paar foto's gemaakt van Iep en Oluk. Ik binnen en zij aan de andere kant van de achterdeur. Oluk is hiet net bij de trimmer vandaan. Door zijn medicatie had hij nogal wat haaruitval en Iep had ook goed "geholpen" door hem iedere keer in z'n achterpoten te happen en z'n nek. Dus de winterjas is uitgegaan. Persoonlijk niet mijn stijl, eerlijk gezegd. Ik hou wel van een beetje ruige hond.


Nou mensen, heb jullie weer wat bijgepraat. Als jullie 'n keer willen langskomen ....... altijd welkom!
Hebben hier 2 geweldige losloopgebieden en een hondvriendelijke tuin.
Voor zo ver: het gaat prima.
 

 

 

*** 21 juni 2010 ***

De "studerende" broer van onze Dunya is net als alle andere nestgenootjes alweer 1 jaar !!

 

 

**1 Februari 2011**

Het is weer een tijdje geleden dat er een update is geweest.

Iep is volledig goedgekeurd op gezondheid van heupen, ellebogen, ogen en zijn karakter.

Hij is een heel open en sociale Witte Herder die erg enthousiast is.

Zijn qualiteit is dat hij zeer relaxed is en voorbeeldig naast verschillende electrische rolstoelen kan lopen zonder angst of onrust. Dat is een prachtig talent dat hem zeer goed van pas komt!

Iep heeft geleerd kastjes te openen en sluiten, de koelkast, laatjes ect... Ook licht-knoppen bedienen, en natuurlijk verschillende objecten oppakken en aangeven.

Elke 14 dagen is er een dag training geweest met een trainer van Stichting Hulphond. De rest van de tijd mocht Wilma zelf het trainen doen met Iep.

Naast alle prachtige qualiteiten die Iep heeft, heeft hij ook een "zwakke plek", het zou ook wel bijzonder zijn als een hond die niet zou hebben. Hij heeft ontdekt dat achter dieren in het bos aan rennen, als hij los mag lopen, érg leuk en spannend is. Gelukkig is het gelukt dit in goede banen te leiden en komt Iep nu snel bij het terug roepen. Maar ... éigenlijk mag hij dat niet jagen natuurlijk. Stichting Hulphond vond dit laatste niet ernstig genoeg om Iep hier op af te keuren. Daarvoor is hij een veel te groot "Hulphond talent"!

Kortom, met groot succes is zijn opleiding zo goed als afgerond en we zijn énorm trots op hem, en zeker net zo trots op Wilma van het gastgezin die zoveel tijd en energie in deze kanjer heeft gestoken !

Iep heeft duidelijk veel plezier in het trainen en werken voor Wilma. De trainer van Stichting Hulphond Nederland is langsgeweest om Iep te evalueren en beoordelen. Zij is zeer tevreden en heeft Iep "klaar" verklaard om "gematched" te worden met een "hulpbehoevende baas" !! Zodra er een persoon is die graag in aanmerking komt voor Iep, wordt er kennis gemaakt en gekeken of het klikt tussen de twee. Zo ja dan mag het "nieuwe team" een week intern op "trainingsschool" met elkaar optrekken onder intensieve begeleiding. Iep moet dan tonen dat hij bereid is te werken voor zijn nieuwe baas. Zo ja dat is de match geslaagd, en wordt Iep definitief "geplaatst".

Er was voor Iep oorspronkelijk gepland om Hulphond voor Ria te worden (zie afscheid pups 2009 - hier onder) maar door het dwars-liggen van haar ziektekostenverzekering kon dit helaas niet doorgaan.

Schandelijk; er wordt er steeds meer "wegbezuinigd" voor hulpbehoevende mensen. We blijven hopen dat er een positieve wending komt waardoor Hulphonden voor meer mensen een optie kunnen zijn.

Stichting HULPHOND is voor 2/3 afhankelijk van giften en donaties, steun deze mooie organisatie zolang onze regering dit niet voor de 100% doet!

Wij hopen binnen niet al te lange tijd een laatste update te plaatsen over de definieve plaatsing van Iep. 

 

 

<<< Terug

 

         

Terug naar afscheid pups 2009.

 

Home