Zwitserse Witte Herder / White Swiss Shepherddog

 

                          

 

 

 

 

 

 

Home

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  Puppies 2006 

Week 1

 

Gewichts tabel eerste week

  gebr.1    2      3       4       5       6       7   
teefje 490 +35 525 +60  595  +85  680  +120  800  +160   960  +240  1020
zilver 560 +57 617 +64  681  +119  800  +120  920  +60   980  +40  1200
goud 500 +59 659 +53  614  +118  732  +103  840  +120   960  +60  1020

Foto's van de eerste week  / PHOTO'S 1th week >>>>>>

**  Bij foto's kijken heb je verschillende mogelijkheden. Onderaan de foto kun je op "full size" of  "slide show" klikken of rechts van de foto op "next" om de hele serie te zien. Bij "page options" (rechts boven) verander je de achtergrondkleur.

11 september 

De eerste dag...De nacht was rustig en tijd om bij te komen van de lange geboorte dag. Belle ziet er erg gelukkig uit en geniet zichtbaar van haar drietal. De pups zijn kalm en doen zich nu nen dan tegoed aan een slokje melk. Op de tabel is te zien dat ze vast van plan zijn flink te gaan groeien; ze zijn er al mee begonnen!! Er is geen wolfklauwtje te bekennen, dus medische ingrepen zijn niet nodig gelukkig. Een navelstompje ruikt vies , daar doen we wat sterilon op voor de zekerheid. Belle eet en drinkt als een paard. Haar temperatuur is nu 39C, iets hoog dus. We houden haar in de gaten. We hebben de laatste placenta niet gezien dus misschien kan die nog (gedeeltelijk) in haar buik zitten ?? We vragen de dierenarts om advies. Zij zegt Belle's temperatuur in de gaten houden, en opletten of ze goed blijft eten en drinken. En vooral kijken of ze niet perst of teveel likt. Belle is wel opvallend schoongebleven na deze worp. Haar staart en poten zijn echt nog wit ;-))

12 september

Belle's temperatuur is in de nacht even 39.4C, gelukkig daalt ie daarna weer tot 39C. In de ochtend is ie mooi onder de 39, dat is normaal voor een hond. Belle krijgt kruiden tabletjes waar ze kalm van wordt. De eerste dagen zijn voor haar altijd erg aanpassen. De constante concentratie op haar kinders maakt haar moe en ook wat nerveus. Het middel dat ik geef bestaat uit valeriaan en glidkruid en is volledig veilig. Belle knapt ook op van een wandeling en wil zelf dolgraag spelen en rennen! En dat vers van het kraambed! Ze is een sterkte dame.

13 september

De drieling was tot nog toe erg stil en tevreden. Ze lagen te rekken en strekken en te genieten van het goede leven. Vannacht is dan toch de sfeer een beetje omgeslagen. Ze piepen en klagen over buikpijn (waarschijnlijk) en andere ongemakjes. Ik help Belle door een pupje op z'n rug aan te bieden in m'n handen. Belle likt dan de buik wat vaak verlichting geeft en meestal plas of ontlasting. Dat lucht op.

In de middag is het crisis. Belle begint ineens verwoed aan haar tepels te krabben, hard en grondig. Ik schrik ervan, wat zullen we nu krijgen?? Ik kijk en voel, ze zijn rood en wat gezwollen...Ik sta perplex en kan niet bedenken wat er aan de hand is. Bele is zeer onrustig en ze wil naar buiten. Daar braakt ze al haar eten uit. Ook gaat ze wrijven met haar kop tegen de grond en zie ik de eerste verschijnselen van zwelling. HEE dat ziet er bekend uit, in 2004 heeft ze dat ook gehad een paar dagen na de geboorte vabn de pups. Belle voelt zich vreselijk en snel breng ik haar naar de auto. Dat wordt net als de vorige keer een Cortison injectie. Ze wordt grondig nagekeken door de arts en ook die kan alleen maar beamen, een allergische reactie. Maar op wat ??? Ze vraagt me wat er veranderd is in huis of met eten. Ik kan alleen het nieuwe kleed bedenken, dat is anders en daar ligt ze dag en nacht op. OF misschien toch de klimop waar ze haar snoet hevig in wrijft tijdens het graven in de tuin? Ik weet het echt niet en kan alleen maar hopen dat de Cortison afdoende zal zijn. Dat was het de vorige keer wel. Iniedergeval heb ik andere kleden neergelegd zodat dát niet de oorzaak meer kan zijn... Belle is na de prik heel sloom en slap maar gaat lief bij de pups liggen voeden. Ze moet ook nog weer spugen en heeft heel dunne poep. Daisy neemt haar kans waar eens goed kennis te maken met de pups als Belle even in de gang ligt. Ze vindt ze fantastisch en kan haar neus bijna niet van ze af halen. De reuen zijn vandaag meer dan een ons gegroeid, het teefje doet 't wat kalmer aan. Omdat Belle in de avond nog steed sniet helemaal vrij ademt blijft ik lang bij haar zitten. Ik geef haar Reiki waarbij ik haar heel veel energie voel opnemen.

PORTRETJES 14 SEPTEMBER
 

REUTJE ZILVER:

 

 

REUTJE GOUD:

 

 

TEEFJE:

 

14 september

Gelukkig gaat het beter met Belle. Ze kan weer genieten van haar kinders hoewel haar adem niet helemaal vrij klinkt nog. We gaan lekker vaak naar buiten even een frisse neus halen. De pups drinken en drinken en groeien en groeien...Ze zijn zo krachtig dat ze de hele werpkist doorbanjeren. Onder de warmte lamp willen ze niet, de luchttemperatuur is dan ook wel heerlijk met 21 tot 26 graden. De buitendeur staat constant open, wat worden we verwend met zomer in september!! In de avond speelt Belle al weer katten tikkertje haar favoriete sport! Ze voeltt zich lichamelijk weer prima maar geestelijk nog wat moe. Ze moet zich nog beter instellen op het hernieuwde moederschap

 

15 september

Hebben de kleintjes een ochtend humeur ? Ze zijn de eerste ochtend uren wel heel schreeuwerig. Of gewoon last van het overeten. De buikjes staan strak en bol, wat een bolletjes!! Hun geboorte gewicht is al zo goed als verdubbeld! 5 dagen jong vandaag en bijna 1 KILO elk !!! (zie tabel) De pups hebben hun eerste "stress-management training". Van dag 4 tot dag 16 is er enorme groei van het zenuwstelsel. Dit is de tijd om van de pups zenuwvaste kanjers te maken ((-: Belle zie toe dat ik alles goed aan pak en heeft zoals altijd het volste vertrouwen in me. Vannacht had ze een handdoek gepakt die in de kamer lag en in de werpkist gelegd, gelukkig niet over de pups heen.

16 september

Vroeg in de ochtend sta ik weer naast de "babykamer" Belle heeft NIET gespuugt en maar een ietsje vreemde poep gedaan. Ik zit bij haar en zie de nog steeds kleine melkfabriekjes...Opeens een ingeving, ik vraag m'n dochter limonade te maken van siroop. Ja hoor Belle ligt een heel kopje leeg!! Waarom dacht ik daar gisteren niet aan? Ook bouillon is en optie en dat maak ik ook maar. Ook dat wil ze, en tegen 10 uur wil ze ook weer eten en zelfs water drinken. TJONGE wat een opluchting!! De pups lijken het melk rantsoen goed doorstaan te hebben ((-: Ze zijn ook heel sterk! Ze wegen nu meer dan 1 KG!!! Reutje goud en 't teefje, net even over de kilo (+ 20 gram) en reu zilver 200 over de kilo, ja toemaar die weet van geen stoppen HAHAHA! Ze zijn trouwens niet erg gecharmeerd van de weegschaal, en zijn daardoor ook nauwelijks goed meer te wegen. Ze kronkelen en wiebelen om er af te komen dat het een lieve lust is.Ik laat Belle vandaag thuis blijven en Daisy ook. Het was blijkbaar een zeer kort zwak virus, maar voldoende om mij de stuipen op het lijf te jagen. Ik ben dan ook doodop. Ook Daisy is weer de ouwe. Ze gaat soms vlak naast de werpkist liggen om alles van zo nabij mogelijk mee te maken. Als Belle haar dan zeer strak aankijkt, draait ze haar hoofd weg. Daarmee laat ze zien dat ze Belle's leiderschap accepteert en er niet tegenin zal gaan. soms komt Bellen nog even dichterbij om Daisy over haar neus en bek te bijten (zacht, het is meer pakken) als extra waarschuwing. Daisy snap het precies, maar kan de kleintjes zo moeilijk weerstaan...

 

**  Bij foto's kijken heb je verschillende mogelijkheden. Onderaan de foto kun je op "full size" of  "slide show" klikken of rechts van de foto op "next"om de hele serie te zien. Bij "page options" (rechts boven) verander je de achtergrondkleur.

 

 

Verder met het dagboek >>>

 

TOP

 

home