Zwitserse Witte Herder / White Swiss Shepherddog

 

                          

 

 

 

 

 

 

Home

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  Puppies 2006 

Week 2

 

Gewichts tabel 2e week

      dag 8       dag 10      dag 12   
    teefje

+380

1340

+240   

    1580     +320     1900
 reu zilver

+400

1380

     +200     1600     +320     1920
 reu goud

+400

1360

     +300     1660     +280     1940

 

**Naar de foto's van de tweede week  / PHOTO'S 2th week  >>>>>>

**  Bij foto's kijken heb je verschillende mogelijkheden. Onderaan de foto kun je op "full size" of  "slide show" klikken of rechts van de foto op "next" om de hele serie te zien. Bij "page options" (rechts boven) verander je de achtergrondkleur.

Hierboven een video...

17 september

De eerste week zit erop en kijk eens naar die gewichten!!! Dat is toch niet gewoon meer. Die pups passen straks als ze naar hun nieuwe thuis gaan niet in een gewone personenauto Hahahahaha! En dat alleen maar van de melk van Belle. Echt supermelk blijkbaar! Wat is het heerlijk om te genieten van die schatten, zonder de zorgen die we hadden.... Je kunt niet anders dan verliefd worden op ze en dat zijn we hier dan ook hevig (-:

18 september

Belle ligt bijna constant bij haar puppen, maar nu wel heel erg relaxed; lekker slapen en een beetje dromen. De pups komen vanzelf wel drinken, wat een gemak. Als Belle besluit even op een comfortabele stoel te gaan liggen, gaat Daisy voorzichtig richting babies....Met een sprong zit Belle weer naast haar grut en kijkt Daisy streng aan: "Hoe haalt ze het in haar kop"...! .  Vandaag hebben we voor elke pup een geurdoek aangeschaft, elk in een andere kleur. Die krijgen ze later lekker smerig en flink ruikend mee, HIHIHIHIHI!Belle houdt haar kinders overigens erg mooi schoon moet ik zeggen, ze zijn sneeuwwit. Ze is echt een super goed moedertje!

19 september

Wat een waakzame moeder hebben die pups, als er iemand bij de kleintjes komt die Belle niet zint, geeft ze een dreigende grom. En soms een hap zonder echt te bijten. De drieling is haar heilig! De twee heren zijn moeilijk uit elkaar te houden. Reutje goud haalt het gewicht van zilver flink in. Het enige verschil dat we zien is dat zilver een iets ruigere vacht heeft, iets korter lijkt het. Alledrie worden ze liever en liever, hoewel ze zich eerst flink verzette met knuffelen, vinden ze het nu best gezellig. En ze laten het zich lekker welgevallen.

20 september

 Het is in de ochtend net een kippenhok, Ik wordt zelfs wakker in de nacht van het gekakel! 3 of 9 pups maakt qua geluid niet zo veel verschil. We zien in de ooghoek bij de neus een kiertje van 1 mm, jaja de oogjes gaan langzaam maar zeker echt open!! De warmte lamp heb ik alleen in de nacht voor mijn gemoedsrust aan. Eronder liggen ze nooit, 21C is blijkbaar ruim voldoende voor de stevige pupjes. En stevig zijn ze, zie die gewichten eens...

21 september

De drie dikke biggetjes hebben al een kiertje van hun oogjes open. Langzaam aan worden het meer en meer hondjes die alles willen doen wat hondjes doen. Ze reageren al wat op aan raken, door b.v. met hun snoet naar je hand te gaan. En ze reageren almeer op elkaar! Wat zullen die leuk spelen over een week!

22 september

Reutje goed is als eerste met bijna compleet open oogjes, in de hoekjes is het nog wat verkleefd, maar er zijn echte glanzende en glinsterende oogjes te zien! Wat een wonder toch die natuur!! Belle is weer zo vol energie dat ze het liefst met de fiets enden lang mee rent, maar dat beperken we tot een kort ritje. Ze wil spelen en gek doen, een heerlijk teken dat ze prima in haar vel zit nu ((-: EN de drie biggetjes gaan verder met hun gewichts-toename-race ! (zie tabel)

 

TEEFJE

 

 

Zilver

 

 

Goud

 

 

23 september

Nu is het echt een mijlpaal. Af en toe zie je een koppie over de rand van de werpkist (het lage deel) Ze reageren op geluiden en kunnen dus echt horen nu. EN de oogjes zijn open! Alledrie maken ze speelse bijt bewegingen bij contact of reageren met hun pootjes. Morgen zijn ze al weer 2 weken!

Hieronder nog een stukje video:

En nog één:  http://www.youtube.com/watch?v=y8uwqN72Nyw

 

**  Bij foto's kijken heb je verschillende mogelijkheden. Onderaan de foto kun je op "full size" of  "slide show" klikken of rechts van de foto op "next"om de hele serie te zien. Bij "page options" (rechts boven) verander je de achtergrondkleur.

 

Naar week 1  /  Verder met het dagboek >>>

 

TOP

 

 home