Zwitserse Witte Herder / White Swiss Shepherddog

 

                          

 

 

 

 

 

 

Home

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  Puppies 2006 

Week 3

 

Gewichts tabel van  10 t/m 16 september

 dag 14

  

 dag 19

  
    teefje

+260

2160

+800

2960

 reu zilver

+300

2220

+730

2960

 reu goud

+280

2200

          +750

2960

**Foto's van de derde week (met portretjes) / PHOTO'S  3th week >>>>>>

**  Bij foto's kijken heb je verschillende mogelijkheden. Onderaan de foto kun je op "full size" of  "slide show" klikken of rechts van de foto op "next" om de hele serie te zien. Bij "page options" (rechts boven) verander je de achtergrondkleur.

23 september

2 weken jong vandaag! De nageltjes moeten echt geknipt want ze zijn scherp als naaldjes. Dat het pups van 2 weken zijn zou je niet zeggen als je die beren vast hebt. Rond en zwaar en wollig als flinke ijsbeer jongen. Wat een hoog knuffelgehalte ((-: Ze beginnen te ontdekken dat ze met z'n drieën zijn. We zien de eerste speel bewegingen, het "bek bijten", nu nog zonder geluiden erbij. Wat ontroerend is dat toch...Ook met de pootjes gaan ze meer en meer doen, elkaar afweren en aftasten. De voorpootjes zijn sterk genoeg om kunnen gaan zitten. Maar echt lopen wil nog niet.

24 september

Belle blijft intens genieten van haar drieling. Ze is echt weg van ze en ligt het liefst, in tegenstelling tot vorig jaar, lekker bij ze. Maar ze kan zich ook goed afsluiten voor het soms aanhoudende gekakel van zo'n ukkie, en komt dan goed aan haar rust toe. Ze zijn écht aan het spelen vandaag en hebben daar zo'n lol in, je ziet ze genieten van elkaar. Je merkt dat ze goed kunnen horen nu en reageren op verschillende geluiden.

video!

25 september

Op de foto's, en  de video van hierboven, is te zien hoe prachtig alle drie de pups zich ontwikkelen. Elke dag zijn het een beetje meer hondjes aan het worden. Ze bijten in elkaars bekjes met de gebitjes die nét aan het doorkomen zijn. Je voelt scherpe puntjes in de onder en bovenkaak. 

26 september

Belle heeft nog volop melk voor haar drieling. Af en toe voelt haar melklijst zo gespannen en vol dat ik me zorgen maak om een ontsteking. Ik laat dan de pups extra drinken waar het zo strak voelt, zodat de spanning eraf gaat. Dat moet voor Belle als een opluchting voelen. Ze groeien zo fantastisch dat ik ze niet meer dagelijks weeg. Om de paar dagen is voldoende om de groeicurve in de gaten te houden.

27 september

Reutje goud ligt steeds zo te piepen vandaag. Wat er is met het mannetje .... we weten het niet. Als we even later hem even op de grond leggen op de houten vloer valt hij stil en tevreden in slaap. Waarschijnlijk had hij het gewoon warm met z'n dikke beren vacht.

28 september

De pupjes proberen echt te lopen. Voor de grote en kleine boodschap komen ze al flink hoog op de pootjes. Een paar stapjes lopen lukt al maar vervolgens zakken ze dan door de achterpootjes en lijkt het meer op schaatsen wat ze doen. Maar ze geven niet op, na elk slaapje worden alle vaardigheden volop geoefend. 

29 september

De pupjes krijgen veel bezoek. Iedereen is verbaasd dat de enorme berebabies pas krap 3 weken zijn. Belle wil ze nog steeds voor zichzelf houden, oolk Daisy mag nog niet vaak te dichtbij. Toch wordt het ietsjepietsje minder...Als ze echt rond gaan lopen zal ze ze vanzelf meer los gaan laten. Als Belle even buiten is waagt Daisy het er vaak wel even op om in de kist ta gaan en te genieten van al dat leuks.

30 september

De nagels zijn geknipt en de worden kuur is gegeven, het is een week geweest met flinke ontwikkelingen. De boefjes zitten nu echt te kijken als je op de af komt, ook luisteren ze naar alle geluiden en spelen ze met elkaar. Op het filmpje hieronder is goed te zien hoe dat eruit ziet. Ik kom natuurlijk aan weinig anders toe dan te kijken en te genieten, en die dikkerds te knuffelen. De jongens kunnen al redelijk op alle vier de pootjes staan maar 't teefje heeft nog moeite haar enorme gewicht op de achterpootjes te krijgen. Ze wegen elk al meer dan 3 kilo!!!!

Nog wat foto's gemaakt door Hette en Cynthia.

video!

 

**  Bij foto's kijken heb je verschillende mogelijkheden. Onderaan de foto kun je op "full size" of  "slide show" klikken of rechts van de foto op "next"om de hele serie te zien. Bij "page options" (rechts boven) verander je de achtergrondkleur.

 

Naar week 2  /  Verder met het dagboek >>>

TOP

 

 home