Zwitserse Witte Herder / White Swiss Shepherddog

 

                          

 

 

 

 

 

 

Home

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  Puppies 2006 

Week 4

 

De gewichten met 4 weken:   

 

 

    teefje

4300

 reu zilver

4150

 reu goud

4300

**Foto's van de vierde week deel 1 / Photo's part 1 >>>>>>

Foto's week vier vervolg deel 2 / Photo's part 2 >>>>>

**  Bij foto's kijken heb je verschillende mogelijkheden. Onderaan de foto kun je op "full size" of  "slide show" klikken of rechts van de foto op "next" om de hele serie te zien. Bij "page options" (rechts boven) verander je de achtergrondkleur.

1 oktober

En weer zijn we een zondag verder en een week ouder! De drieling probeert op de pootjes vooruit te komen, waarbij de mannetjes duidelijk succesvoller zijn dan ons kleine meisje. Nou ja "klein" is ze niet echt. In verhouding is zij het allermeest aangekomen van alledrie! Ze weegt meer dan 3 kilo en dat is voor 3 weken wel ietsje te bar. Mama Belle vind zware babies leuk want die blijft er lustig op los voeden.

2 oktober

Omdat het teefje nog niet echt kan staan en lopen heb ik eens advies gevraagd over het voeden. Het schijnt dus dat pups, zo te zien, wel degelijk dik kunnen worden van alleen maar melk. Ik kreeg de raad Belle wat minder water te laten drinken en haar niet alsmaar bij de pups te laten. Zodat de melkgift vanzelf wat gaat verminderen. Djaya moet toch echt eens gaan lopen....En met die zware buik is dat wel erg moeilijk.

3 oktober

Djaya heeft de boodschap begrepen want ze loopt vanochtend ineens anderhalve meter door de werpkist! Gelukkig, weer een zorg minder!! We wilden eigenlijk beginnen met bijvoeden, maar ze groeien zo geweldig van de melk, het is beter voor hun gezondheid nog lekker op het melkdieet te blijven. Goed voor de weerstand en darmflora, en tegen allergie ontwikkeling!! Ze hebben alledrie flinke gebitjes gekregen. De kiezen komen bijna door, je kan enorme knobbels voelen. Het drietal wordt veel geknuffelt en opgepakt door bezoek, ze vinden het allemaal even prachtig en prima. Ze zijn ontspannen, tevreden en vol leven. Ze kunnen al op "hun doel" afgaan, b.v. Belle of n kind dat in de buurt is, dan zie je ze kijken en denken "daar ga ik naar toe"! Ze beginnen met grom geluidjes te maken naar elkaar in hun spel, erg komisch en schattig!! Natuurlijk worden er weer veel foto's gemaakt van al dat moois.

video!

4 oktober

Vandaag is het dierendag! Maar eigenlijk is het bij ons elke dag dierendag, met veel verwennerij. Toch krijgen alle 5 de kanjers iets extra's natuurlijk. Ik heb een geweldig stuk nieuw park ontdekt. Een heerlijk terrein voor Belle en Daisy om te rennen en spelen!! Belle vind het heerlijk om weer super actief te zijn. Ze heeft alleen wel een drie dubbele voerhoeveelheid nodig want ik zie dat haar ribbetjes te veel gaan tonen. De pups zijn nog heel tevreden met hun melkvoeding, ze hebben er meer dan genoeg aan.

5 oktober

Aan belangstelling komt de drieling niets te kort. We hebben al heel veel kinder bezoek gehad, maar ook veel volwassenen smelten voor de prachtige pups. Djaya houdt ervan te stoeien met haar grote broer reutje zilver. Reutje goud houdt van minder ruw spel en vermaakt zich ook prima alleen of met de knuffels in de werpkist.

6 oktober

Belle heeft een piepbal tot pup gebombardeerd. Ze heeft het idee dat dat piep-ding een pasgeboren pup is en doet er uiters voorzichtig mee. Als ze nerveus wordt als de bal elders ligt besluit ik hem maar goed op te bergen. Ze hoeft zich niet k nog om een  bal te bekommeren ;-)) Djaya loopt gelukkig nu ook prima, ze zijn alledrie al prachtige krachtige hondjes geworden!

7 oktober

Nieuwe belevenissen...Het is prachtig week en niet koud. Als ik de baby kamer aan het soppen ben laat ik de boefjes even buiten in de tuin. Ze maken kennis met zon en wind, tegels en wat plantjes. Reutje Goud vindt het wat eng nog maar z'n broer en zus onderzoeken nieuwsgierig al het nieuws. In de middag krijgen Belle en Daisy van de baas een vers lamsbot met nog lekker wat vlees eraan. Een stuk met wat ribben leg ik bij de pups. Meteen gaan ze erop af en likken en proeven aandachtig. Wat spannend! Maar echt weten wat ze er mee moeten is er nog niet bij hoor.

**  Bij foto's kijken heb je verschillende mogelijkheden. Onderaan de foto kun je op "full size" of  "slide show" klikken of rechts van de foto op "next"om de hele serie te zien. Bij "page options" (rechts boven) verander je de achtergrondkleur.

 

 

Naar week 3  /  Verder met het dagboek >>>

TOP

 

 home