Zwitserse Witte Herder / White Swiss Shepherddog

 

                          

 

 

 

 

 

 

Home

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  Puppies 2006 

Week 5

 

De gewichten met 5 weken:   

 

 

    teefje

5 KILO!!

 reu zilver

5 KILO!!

 reu goud

5 KILO!!

**Foto's van de vijfde week deel 1 / PHOTO'S part 1 >>>>>>

   Foto's van de vijfde week deel 2 / PHOTO'S part 2 >>>>>>

**  Bij foto's kijken heb je verschillende mogelijkheden. Onderaan de foto kun je op "full size" of  "slide show" klikken of rechts van de foto op "next" om de hele serie te zien. Bij "page options" (rechts boven) verander je de achtergrondkleur.

8 oktober

Foei foei, we lopen achter. Er moeten nodig portretjes gemaakt, maar daar heb ik het juiste aantal handen bij nodig en die lieten het nog afweten ;-)) Gelukkig zijn er wel veel foto's gemaakt EN een leuke video vandaag in de ochtend. Daisy greep haar kans waar...........

video!

 

DJAYA

 

Reutje ZILVER

 

Reutje GOUD

9 oktober

Zo, toch een paar portretjes gemaakt. WAt zijn ze schattig he, die koppies! Zilver komt qua gewicht minder aan dan zus en broer en waarschijnlijk is dat omdat hij extra actief is. Hij vindt het heerlijk rond te springen en spurtjes te nemen. De andere twee doen het iets kalmer aan. Toch is ook goud die eerst wat verlegen was een echte ondernemer geworden ((-:

10 oktober

De pups maken zowel het huis als de tuin onveilig. Ze vinden het geweldig alles te onderzoeken en overal heen te kunnen banjeren. We treffen het dan ook heel erg met het weer. Nog steeds rond de 20C overdag en dus zalig buiten weer. Alle bezoek die af en aan loopt wordt enthousiast begroet. Volgens mij denken ze zelf dat ze al grote honden zijn, Hahahahaha!!! In de middag laat Belle ons weer eens vreselijk schrikken en wederom is dierenarts ingrijpen noodzakelijk. Belle ligt tegen drien opeens vreselijk te rillen in de gang, je ziet de rillingen langs haar lijf lopen. Ik voel aan haar melklijsten en inderdaad voel ik een wel erg harde "borst"....Gelijk laat ik haar bij de pups liggen om ze de boosdoener te laten legen. Dat moet vreselijk pijn doen maar Belle laat het toch toe. Daarna neem ik haar temperatuur 41C !!! Arme meid, ze is echt heel ziek ervan! Ik bel de dierenarts en we kunnen vrijwel meteen langskomen met haar. Ze spuugt onderweg de hele auto onder. Aldaar is haar temp opgelopen tot bijna 42C. Ze krijgt een injectie tegen de infectie en n tegen de pijn en koorts. De arts melkt de "uier" vakkundig leeg en zegt dat de melk er verder prima uit ziet. We krijgen een flink pakket pillen mee en mogen huiswaards. Gelukkig werken de injecties perfect en voelt ze zich na een uur of drie meteen een stuk beter. Ze gaat weer eten en wordt actiever, de koorts was vrijwel meteen gezakt. Wat kan zoiets razendsnel gaan zeg, in de ochtend was er niets aan de hand en in de middag zo zwaar ziek.............We hopen dat het hier bij blijft en Belle de laatste weken gezond van haar drieling kan genieten.

11 oktober

Het drietal krijgt vandaag een echt ontbijt, met penscompleet. Ze hebben geen hulp nodig, proffesioneel vallen ze aan op de maaltijd en laten het zich goed smaken. Morgen twee maaltijden. En zo bouwen we het op naar 4. Belle's temperatuur is helemaal goed en ze eet weer tegen de klippen op. Jemig wat heeft ze ons weer laten schrikken!! We doen vandaag nog maar heel rustig aan. Geen lange wandeling. De drieling heeft weer pret voor tien in de tuin, ze graven en gaan het liefst achter een paar vuilnisbakken lekker in de aarde liggen. In slaap vallen in zo'n hoekje van de tuin schijnt het einde te zijn want ze liggen zo tevreden te kreunen. Ze beginnen al aan kleding van bezoek te trekken en op de vingers van dat zelfde bezoek te kauwen. Boenders zijn het! Ze spelen vreselijk leuk met elkaar of met Daisy, en soms met mama Belle. Hardhandig grijpt er n een ander in het nekvel, totdat die laatste om genade smeekt. Djaya loopt al parmantig achter een balletje aan om het vervolgens op te pakken en ermee weg te lopen. Alle spelletjes vinden ze leuk! Ze hebben geweldige karaktertjes voor zover ik dat nu al kan zien!!

video!

12 oktober

Wederom een ontbijt met vleescompleet. Ze smullen ervan en Belle en Daisy kijken jaloers toe. Eten kunnen ze! En gisteren ontdekte er n dat een bord aflikken samen met je moeder, erg leuk en lekker is! Daar hebben we een foto van.  Alledrie krijgen ze vandaag een echte halsband om; Djaya: Rood , Zilver : Zwart en Goud: Blauw. Stoer hoor! Maar dat past goed bij die grote stoere pups. Ze voelen zich echte honden; rennen keihard door de tuin, grommen en blaffen en lopen in en uit. In de ochtend doen we alles om ze stil te houden voor de nog slapende buren, dat valt niet altijd mee. en die schelle geluiden klinken enorm door. Als ze gewoon kunnen gaan en staan waar ze willen zijn ze het stilst. Wij maken in huis flink lawaai, muziek potten, pannen, timmeren ect. Heel goed voor de socialisatie. De pups vinden het allemaal prima. Hopelijk blijven ze zo schotvast!

13 oktober

Wat een gepiep in de nacht! De oorzaak is een pup die als enige nog in de kist zit en net niet over de rand kan. Hij is woest als enige in de baby kamere te moeten. De andere twee hebben een duik over de rand genomen en nemen bezit van de huiskamer. Dat was dus laatste nacht in de werpkist. We ruimen alles op en maken de trapkast pup-klaar, voor de nacht. De hele huiskamer wordt anders in gericht en veilig gemaakt voor de boefjes; electra draden weg ect. De webcam heeft ook geen nut meer nu, die heeft goed dienstbewezen! Na het avondeten, als ik afwas, komt er een pup op m'n voeten liggen slapen nadat hij zich eerst moe heeft gerend door de kamer, z schattig en gezellig (-: Djaya is een werkhondje zo te zien, ze trekt aan de riemen die in de gang hangen en loopt parmantig met een tennisbal in haar bek door huis! (dat die er al in past!!) 

 

video!

 

14 oktober

Ze hebben de nacht in de trapkast, omgebouwd tot gezellig kamertje, doorgebracht. Dat ging heel goed hoewel niet helemaal geluidloos. Tot mijn verbazing is alles brandschoon als ik beneden kom, dat scheelt weer werk. We besluiten ze de volgende nacht los te laten, op proef.. Weer een heerlijke dag met fijn buitenweer. Ze graven en dollen en hebben pret voor tien! De halve tuin hebben ze al verkend, nee, bang zijn ze niet hoor!! Met hun eigenwijze lieve koppies stelen ze ieders hart. Daisy helpt volop mee en heeft volledig toestemming inmiddels, hoewel heel soms Belle haar nog corrigeerd als ze te voortvarend te werk gaat. Als twee mama's poetsen ze het hele huis, geen plasje of hoopje blijft er liggen, heerlijk zo'n team. Ze kunnen zo meedoen met: "hoe schoon is jouw mand"  ;-))

 

**  Bij foto's kijken heb je verschillende mogelijkheden. Onderaan de foto kun je op "full size" of  "slide show" klikken of rechts van de foto op "next"om de hele serie te zien. Bij "page options" (rechts boven) verander je de achtergrondkleur.

 

Naar week 4  /  Verder met het dagboek >>>

 

TOP

 

 home