Zwitserse Witte Herder pups / White Shepherd puppies
 

                    


** De 9 (8) pups van Sinta en Suka **

 

** Week 1 **

 

 

 

:: Hieronder de eerste portretjes van de witte herdertjes; 4 dagen jong ::

 

 

 

Verdriet en vreugde naast elkaar

Twee dagen lang hebben we uit alle macht het minimannetje geprobeerd erbij te houden, elk uur melk bijvoeden en steeds zorgen dat hij warm bleef. Ondanks al onze liefde en goede zorgen is het ventje in zijn slaap overleden. Hij is begraven in onze tuin en op zijn grafje is een mooie roos geplant. We missen hem maar moet accepteren dat de natuur soms gewoon zo is, en dit laat gebeuren... Sinta heeft het nauwelijks door gehad..

** Rust zacht prachtig klein ventje, je blijft altijd, in onze herinnering **

Sinta went deze eerste week snel aan haar nieuwe taak; het verzorgen van haar pasgeboren witte wondertjes. Ze wordt verwend met extra lekker eten en hapjes en geniet ondertussen van de geluidjes die de pupjes maken. De kneuter geluidjes met nu en dan wat piepen zijn ook prachtig om te horen. De eerste twee dagen vallen sommige pups iets af, hun mama heeft niet gelijk enorm veel melk blijkbaar. Na overleg met de dierenarts besluiten we nog niets te geven aan middeltjes maar nog even af te wachten. De derde dag hebben de pups duidelijk meer te drinken en gaan ze groeien! Sinta is gelukkig heel erg voorzichtig. Natuurlijk hebben wij de angst dat ze een pupje vergeet wat achter haar ligt, en er dan op gaat liggen. Maar ze is echt heel oplettend en we zijn enorm trots op haar hoe ze alles doet. Ze slaapt veel en de pups liggen dan heerlijk op haar poot of aan de tepel of tegen haar aan, ook lekker te slapen of te drinken. Sinta wast en poetst haar pupjes als een keurig proper mamaatje.

Elke dag wordt het 8-tal gewogen, en alles wordt genoteerd. Natuurlijk vangen we op dag 4 aan met de voor onze fans inmiddels welbekende ENS -training. Hierover zullen we een engels artikel plaatsen voor de mensen die dit nog niet kennen.

Gelukkig heeft sinta totaal geen nabloeding en herstelt ze enorm snel van alles. Ze heeft ook geen koorts gehad. Wel is er de gebruikelijke derde dag kriebel en wil ze een hol gaan graven als reserve plaats voor haar pupjes. Op dag 4 wil ze maar wat graag mee het bos in voor een uurtje de poten strekken. Wat is ze weer enorm slank geworden, we wisten haast niet meer hoe ze eruit zag zonder haar dikke buik.

We blijven maar foto's maken van de prachtige schatjes, zo geweldig leuk is dit mooie stel, dat met je gewoon vereeuwigen!

 

 

 

*** Hieronder meer beelden van de eerste week ***

 

Dag lief klein mannetje rust maar zacht...

 

 

Het mooie 8 tal ...

 

 

Een zeeeer ontspannen mama...

 

 

Als Sinta op haar rug ligt klimt puppy geel zich een weg naar boven!

 

 

Gezellig samen...

 

 

Een heerlijke hangplek (-:

 

 

Gelukkige mama....

 

 

Elke dag even op de weegschaal..

 

 

Samen lekker slapen...

 

 

MELK!

 

 

Weer een schoon bedje..

 

 

Moedergeluk (-:

 

 

Schattig he ?

 

 

Lief en lui aan het groeien...

 

 

En en al tevredenheid !

 

 

Tot volgende week!

 

 

Naar GEBOORTE <<< ** >>> Naar Week 2

   

HOME