Zwitserse Witte Herder / White Swiss Shepherddog

 

                          

 

 

 

 

 

 

  Home 

     

 

  

  De pups van Daisy en Suka 2010

Week 7/8

 

De laatste 2 weekjes moederen over mijn lieve pups...

Deze dagen zijn wel heel spannend voor mijn kinders geweest. Ze hebben op de dag dat ze 6 weken waren hun inenting gehad en natuurlijk gelijk hun gezondheids onderzoek. Ik bleef lekker rustig thuis en mijn pups gingen met z'n allen in de auto. Ze vonden het het best heel leuk en hebben helemaal niet gehuild of geprotesteerd. Na een ritje mochten ze allemaal in de dierenkliniek rondlopen, en iedereen was helemaal vertederd door de Witte Beertjes. Om de beurt gingen ze toen op de tafel bij de lieve dierenarts. De dierenarts mevrouw was heel geduldig. Ze bekeek nauwkeurig de oogjes, oortjes, luisterde naar de hartjes en longen, voelde of de balletjes al op hun plek zaten; allen werden van top tot teen nagezien. Ik wist het al hoor maar allen zijn helemaal "goedgekeurd" ((-: Kerngezond en prachtig mooie herdertjes vond de dokter mijn kindjes ((-: En dat zijn het ook !! De pups kregen van de dierenarts een lekker koekje en terwijl ze die opknabbelden gaf de dokter snel een prikje. Ze hadden het niet eens door (-:

Er was veel tuinplezier in de herfstblaadjes deze dagen. Daarnaast is er weer veel knuffelbezoek geweest. Dat vinden we allemaal altijd heel erg gezellig! Ook mensen die volgend jaar pas een pupje willen zijn op bezoek geweest om de kleintjes te bewonderen. Iedereen staat versteld dat bij 8 van de 9 pups de oortjes al als echte herder-oortjes stevig omhoog staan. Dat maakt de pups wel heel stoer, kijk maar op de foto's. Als ze rennen wapperen de oortjes nog wel hoor, maar zo jong al staande oortjes is wel heel grappig!

Op de dag dat de pups 7 weken waren kwam er een aardige mevrouw van de Martin Gaus Academie om de pupjes te testen. De Gaus hondenopleidings-school had namelijk een pupje uit het nest gevraagd om op te leiden tot Hulp/Therapy hond voor een autistische jongen. Ik ben zeer vereerd dat dit al mijn derde pup wordt die als Service/Hulp-hond wordt opgeleid (De eerste werkt als Blindegeleide hond en is opgeleid door het KNGF. De tweede is bij Stichting Hulphond in opleiding) Ik ben wel een heel goede mama denk ik, anders hadden ze mijn pupjes niet kunnen gebruiken. Natuurlijk ben ik nogal ape-trots ;-)

De pups zijn stuk voor stuk in een aparte ruimte getest waar ze nog nooit geweest waren. De tester was heel lief en heeft verschillende dingen met elke pup gedaan om te zien wie de meeste geschikte zou zijn. Uiteindelijk is het puppy Goud geworden, de eerst geboren pup. Ik ben heel erg benieuwd of hij een goede leerling zal zijn en wat hij allemaal gaat leren. Natuurlijk proberen mijn baasjes alles op deze website bij te houden zodat iedereen die wil mee-beleven kan lezen over mijn mooie knappe kanjertje! Na de test is hij gelijk meegegaan met de mevrouw van Martin Gaus. Hij woont gewoon bij haar thuis en hoeft niet in een kennel op school, gelukkig!

Ik ben blij dat mijn pups gezond groot zijn geworden en allemaal prachtige lieve herdertjes zijn nu, maar oh wat jammer dat ze allemaal uitvliegen...Natuurlijk...dat hoort zo, maar toch...de gedachte dat dit mijn laatste nestje was.....

Allemaal hebben ze hele lieve baasjes gekregen, die hebben mijn mensen-baasjes heel zorgvuldig uitgezocht, lang niet iedereen mag een pupje van mij adopteren hoor!

Ik wens ze allemaal een HEERLIJK leven toe, en dat ze maar gezond oud mogen worden.....!

Ik heb als mama heel erg mijn best gedaan en nu is het aan de nieuwe baasjes om het over te nemen.

Dag liefies, we zien vast nog wel !! X 

 

 

Mijn mensen mama...

 

Naar de dierenarts !!!

 

 

 

Lekker slokje water !

 

 

Een werkhandschoen is de prooi !!

 

 

Verstoppertje....       Ik héb je gezien !!

 

 

Ikke wil ook meedoen, laat me erdoor!!

 

 

Wat een grote kikker ................

 

 

DIT is de perfect verstopplaats!

 

 

 

Niemand vindt me hier!

 

 

Nu tikkertje spelen !

 

 

 

Wat is dat voor vreemde vogel ??

 

 

Wauw een diamant gevonden...!

 

 

Ik ben lekker STOUT !     Lekker PUH !

 

 

 

Snel een slokje halen!

 

 

 

Kom we gaan mama pakken!

 

 

 

Lekker uitrusten van alle actie.

 

 

 

Ik ben niet moe hoor!

 

 

 

Wat zullen wij eens gaan doen....

 

 

 

Stoeien...

 

 

 

 

 

 

Kleine luilak op de uitkijk!

 

 

Even wat training tussendoor....

 

 

Hou op zus ik moet hier blijven zitten, stoor me niet!

 

<

Even een slokje !!

 

 

 

De vaart erin!

 

 

 

We willen naar binnen-  kip eten !!

 

 

 

Onze droommaaltijd !!

 

 

 

Tevreden mannetje...

 

 

** Herfst beelden... **

 

** Portretjes ! **

 

 

Moe en slaaptijd.....

 

 

 

Nog meer foto's zien ?? Klik HIER

 

 

 

<<< Week 6             Afscheid >>>

Home