Zwitserse Witte Herder / White Swiss Shepherd Dog 

 

 

 

 

 

 


     Home 

  
  Puppies ! **
 

 
    Contact
  

  

** Geboren ! **

~ 14 september 2010 ~

>> Zwangerschap ** Geboorte **  Week 1 ** Week 2 ** Week 3

 ** Week 4 ** Week 5 ** Week 6 ** Week 7/8 ** Afscheid <<

 

PUPS!  ...Op dag 60 van de dracht, geheel onverwacht en puur natuur ...

De ochtend van de 14e september is niet anders dan anders. Nou ja wel ietsje anders...In de kamer heeft Daisy in de nacht haar behoefte gedaan, heel stilletjes.... En dat moet eerst even opgeruimd en schoongepoetst. Ach dat kan gebeuren... Vervolgens gaan we met Daisy naar buiten om nogmaals wat te produceren en daarna eet ze met smaak haar ontbijt op. Niets wijst erop dat de pupjes popelen om eruit te komen. Ik spring in de auto om Melina door de hevige regen naar school te brengen.

Bij thuiskomst wordt ik verrast door Daisy die in een donker hoekje in de tuin haar eerste pup kind heeft gebaard!!! Een prachtig stevig ventje dat ik snel mee naar binnen neem en in het kraambed leg samen met zijn trotse mama.

Haar eerste baby "in haar armen"

Drie dagen voor de uitgerekende datum is het blijkbaar toch al tijd! Ondanks het feit dat de eerste dekking te vroeg was en we dus eigenlijk de geboorte een paar dagen later dan de uitgerekende datum hadden verwacht. De pups zijn prachtig op gewicht, met al lange nageltjes, volkomen volgroeid en zeer levendig en krachtig. De natuur heeft zo haar eigen manier...

Anderhalf uuur later komt het tweede pup ventje ter  wereld. Zonder vliezen komt hij met één perswee-tje op aarde. Hij gaapt eens lui en begint dan goed door te ademen. Een prachtige dikkerd met al enorm veel pigment!

Een meid !

We hebben deze keer maar 10 minuten pauze, en jawel daar komt er weer één! Zonder moeite perst Daisy een meisjes pup naar buiten, nog in de vliezen, fijn dat er ook een dame is, want anders moeten we de "wens-ouders" teleurstellen en dat is nooit leuk. Ze had het even benauwd maar komt al snel op adem en laat zich flink horen.

Wederom een flinke pauze van ruim anderhalf uur en "pupje rood" ziet het levenszicht, alweer een schitterende vent, geboren zonder vliezen.

Net geboren....nog kleddernat van onder de inmiddels flink vieze staart van mama vandaan komend...

 

Een half uur later komt teefje nummer twee tevoorschijn, een stevige dame die het meteen heel goed doet. Zij is tevens de laatste pup van het vrouwelijk geslacht. Die twee meiden zullen wel schandalig verwend gaan worden door al hun broers ;-)

Het is inmiddels al middag en na weer een, voor ons lange, wachttijd van bijna 2 uur komt er weer een perswee die pupje 6 op de wereld brengt. Nog 2 pup reutjes volgen; en om 17:20 is het 8-tal compleet! Wát een rijkdom en vreugde om het stel heerlijk bij hun mama te zien drinken, heel tevreden en zo te zien kern-gezond....!

Daisy is moe maar heel voldaan, ze heeft zichzelf niet echt slaap gegund tussen door, en dat zie je in haar oogjes. Het wassen doen we morgen wel. Ze eet en drinkt nog wat. Tussen door heeft ze vandaag al veel yoghurt met druivensuiker gehad waar ze veel energie van kreeg.

We verschonen de werpkist, alle pups hebben een lintje gekregen en liggen warm onder de warmte lamp. Dit is Daisy's laatste nest pups en zij en wij gaan extra genieten van dit moois (-:

 

Weinig pups bij vaak dekken ?

We hebben ook weer wat nieuws geleerd. De dierenarts adviseert een teefje niet vaker dan 1 of 2 maal te laten dekken. De baarmoeder zou van meer dekken "onrustig" worden en zo zou je weinig pups krijgen. Ook wordt vaak dekken en veel dagen achtereen afgeraden omdat er dan teveel gewichtverschil (door leeftijd verschil) zou ontstaan tussen de pups. En zouden sommige pups onderontwikkeld kunnen zijn. Daisy is elke dag gedekt voor meer dan een week en het resultaat is 8 prachtige vitale kanjers van pups!  Vaak dekken heeft naar ons inzicht geen voor of nadelen ten opzichte van slecht éénmaal of tweemaal dekken.

De eerste ademhaling....

 

:: Geboren ::

10:00 uur :: Reutje van 419 gram - goud bandje - naam: "Vivid Daydream Pure White Gold"

11:26 uur :: Reutje van 440 gram - zilver bandje - naam: "Vivid Daydream Quick Silver"

11:36 uur :: Teefje van 400 gram - roze-hartjes bandje - naam: "Vivid Daydream Lady Pink Heart"

13:15 uur :: Reutje van 390 gram - rood bandje - naam: "Vivid Daydream Rocky Red Ruby"

13:50 uur :: Teefje van 395 gram - paars bandje - naam: "Vivid Daydream Lady Proud Purple"

15:45 uur :: Reutje van 436 gram - blauw bandje - naam: "Vivid Daydream Blue Berry Boy"

16:05 uur :: Reutje van 475 gram - bruin bandje - naam: "Vivid Daydream Browny Bandit"

17:20 uur :: Reutje van 500 gram - groen bandje - naam: "Vivid Daydream Gentle Green"

 

Eindelijk lekker slapen en bijtanken...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>> Week 1 >>